Stijlvolste keus in glazen wanden
Elke werkdag bereikbaar van 08:00 t/m 17:00:
Offerte
Glazen kantoorwanden Akoestisch Lees meer

Akoestische glazen kantoorwanden

Als bedrijf wens je transparant en open over te komen. Dan zijn glazen kantoorwanden per definitie een passende (glasheldere) oplossing. En toch wil je toch ook een bepaalde privacy op kantoor waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan de vergaderruimtes en de zogenaamde ‘boardrooms’. In deze ruimten wil je niet dat een ieder zomaar mee kan luisteren. Gelukkig zijn er hedendaags glaswand-oplossingen met uitstekende akoestische eigenschappen. Lees onderstaand meer over akoestische kantoorwanden.

Waarom is akoestisch kantoor belangrijk?

Uit onderzoek is bewezen dat een goede akoestiek de productie stimuleert en de gezondheid van de werknemers bevordert op de werkvloer. Factoren als nagalm zorgt voor afleiding, irritatie, stress en een verminderde concentratie. Het heeft zelfs grotendeels invloed op het ziekteverzuim van een bedrijf. Door de akoestiek te verbeteren neemt de werksfeer en interactie tussen de werknemers toe en ziekteverzuim en stress kost als onderneming ook geld. Met een verbeterde akoestiek nemen deze akelige effecten juist af. Investeren in (glazen) akoestische wanden en werkomgeving is daarmee niet alleen stijlvol, waardevol en wellicht zelfs noodzakelijk.

Lees ook: wat kost een glazen kantoorwand en details glazen kantoorwanden

Details glazen wanden, schuifwanden, deuren en deurbeslag

Hoe bevordert glazen kantoorwanden de akoestiek?

Transparante privacy. Het klinkt enigszins tegenstrijdig en toch is mogelijk om dit met glazen wanden te realiseren. Het is namelijk een optie om drukschotten boven het systeemplafond te plaatsen. En met het plaatsen van valdorpels onder de glazen of houten deuren blijft het geluid in de ruimte. De ruimte is hiermee zo geïsoleerd dat geluid zelfs niet in een naastgelegen ruimte te horen is. Toch ook de privacy waarborgen? U kunt de ramen ook voorzien van een print (naar keuze). Een dergelijke oplossing is ten opzichte van de gesloten wand ideaal als u het ruimtelijke en open karakter van kantoor wilt behouden.

Aanvullende akoestische kantooroplossingen is het gebruik van een akoestisch plafond in combinatie met akoestische wandpanelen. Akoestische wand- en plafondpanelen adsorberen het geluid en zorgen daarmee voor een aangenamere werkomgeving. Ook de vloer en meubels in een ruimte hebben invloed op de akoestiek. Ook zijn er tegenwoordig beeldschermen beschikbaar die de ‘verstaanbaarheid’ in een kantoorruimte verbeteren. Het is bovendien fijn als er een speciale ruimte is ingericht waar werknemers zich kunnen terugtrekken voor een belangrijk telefoongesprek of een betere concentratie.

Interesse in akoestisch glazen wanden?

Klik en hier en neem contact op.