Stijlvolste keus in glazen wanden
Elke werkdag bereikbaar van 08:00 t/m 17:00:
Offerte
Akoestische glazen scheidings wand Lees meer

Akoestische glazen scheidingswand

Gaan akoestiek en glazen scheidingswanden samen? Ja, en hartstikke goed zelfs. Je kunt namelijk tegenwoordig geluidswerende strips toevoegen aan de boven- en onderkant van het glaspaneel. Dit zorgt ervoor dat de eventuele geluidslekken worden gedicht. Op de deze manier kun je geluidstechnische privacy genereren en toch een open en transparante ruimte creëren. Het plaatsen van glazen wanden zijn daarmee uitermate geschikt als akoestische wanden voor vergaderruimten en spreekkamers.

Scheidingswand tot wel 35 Db geluiddicht

Onze glazen wanden zijn uitvoerig getest op het akoestisch vermogen. In een aantal metingen werd zelfs een geluidsdichtheid gemeten van 35 Db. Voor glazen wanden is deze dichtheid van een bijzonder hoog niveau te noemen. Helemaal gezien de minimalistische dikte van het glas, wat overigens deze glazen wanden erg populair maakt. Je kunt elkaar daarmee letterlijk niet verstaan aan beide weerskanten van het glas en toch genieten van transparante en open ruimte.

Details glazen wanden, schuifwanden, deuren en deurbeslag

Akoestisch kantoor is gezond

Akoestiek speelt een grote en helaas vaak onderschatte rol in de productiviteit en gezondheid van werknemers. Een drukke ruimte met veel geluid werkt afleidend, storend en vergt energie. Zo hebt je namelijk meer moeite om je goed te kunnen concentreren. Uit diverse onderzoeken is zelfs gebleken dat akoestiek één van de grote boosdoeners als het gaat om ziekteverzuim. Als werkgever kun je dus ziekteverzuimkosten besparen en productie verhogen. Dubbele winst!

Akoestisch kantoor realiseren

Wil je aan de slag met de akoestiek van je kantoor? Naast glazen wanden zijn er natuurlijk meerdere factoren wat de akoestiek in de een ruimte beïnvloed. Zo maakt het een verschil als je een tapijtvloer of een laminaatvloer hebt. Ook meubilair is een doorslaggevende factor. Meubilair heeft namelijk de eigenschap om geluid te absorberen. Dit zelfde effect kan ook een systeemplafond hebben. Een systeemplafond is een verlaagd plafond wat de mogelijkheid geeft om geluidsabsorberende panelen te plaatsen. De mate van geluidsabsorptie wordt veelal aangeduid in een NRC-waarde van 0.1 (laag) tot 1 (hoog).

Lees ook: wat kost een glazen kantoorwand en details glazen kantoorwanden

Interesse in akoestisch glazen wanden?

Klik en hier en neem contact op.